// spatial and lighting design 

 

urho @ kiasma theatre, museum of contemporary art kiasma, helsinki, 20.3.-17.4.2013

URHO is here. URHO is watching. URHO is wondering.
The old ghost in a new body questions our conception of leadership, politics, gender, and “sisu”. 

text: henriikka himma, actress: alma pöysti, direction: enrico stolzenburg, sound design: kristian ekholm, spatial and lighting design: jani-matti salo, costume design: monika hartl, fotos and videos: frank a. unger, choreography: carl knif, petri tuominen, producer: anna-emilie lindberg

 

reviews: 

Sen, minkä esitys kiteyttämisessä ja syvyydessä menettää, se kuitenkin voittaa tilan, äänien, kuvien ja muodon myötä. Ja sen se totisesti tekee erityisen tyylikkäästi! Urhon tapa käyttää näyttämöä muistuttaa ranskalaista ja belgialaista nykyavantgardeteatteria esineiden ja nukkeilmaisun luontevassa käytössä. (Helsingin Sanomat / Maria Säkö 22.3.2013) 

Jani-Matti Salon ote URHO:n valo- ja tilasuunnittelussa on vaikuttavaa seurattavaa. Alma Pöystin esittämä monologi kohoaa tilaa suuremmaksi, ja Salon kädenjälki tuntuu antavan Alman esittämälle URHO-hahmolle tunniksi rajattoman mielen topografian menettämättä keskittymistä hetkeksikään. Jani-Matti Salon työskentelyä on ilo seurata niin konseptuaalisella, narratiivisella kuin ihan puhtaan esteettisellä tasolla. (sadepalkinto.blogspot.fi 15.4.2013) 

http://hbl.fi/kultur/recension/2013-03-22/431221/teaterrecension-allas-urho
http://svenska.yle.fi/artikel/2013/03/27/urho
http://catariina.com/2013/03/20/oppet-brev-till-urho/


on tour:

6.6.2013 hangö teaterträff, hanko


photo: jani-matti salo, frank a. unger